Beaujolaiswijnen Taste of Amsterdam

Beaujolaiswijnen opnieuw in de hoofdrol bij Taste of Amsterdam met Edwin Raben

Logo BeaujolaisNa het succes van 2013 en 2014 presenteert Inter Beaujolais, het productschap voor de wijnen uit de Beaujolais, opnieuw een brede selectie beaujolaiswijnen op de consumentenbeurs Taste of Amsterdam van 4 t/m 7 juni in het Amstel Park te Amsterdam.

Wijnliefhebbers die meer willen weten over de wijnen van de Beaujolais kunnen hun kennis verbreden tijdens gratis workshops (30 à 45 minuten) onder leiding van sommelier Edwin Raben (www.edwines.com), voorzitter van het Gilde van Sommeliers in Nederland. Dit jaar vinden er 4 à 6 workshops per dag plaats aan de Tables du Sommelier in het Bistrot Beaujolais en liefhebbers kunnen zich ter plekke aanmelden.

Mont Brouilly

Mont Brouilly

Voor de tweede keer werkt Inter Beaujolais samen met restaurant Le Garage. In het zogenaamde Bistrot Beaujolais Le Garage kunnen de bezoekers van Taste of Amsterdam de twaalf Beaujolais appellations proeven en genieten van streekspecialiteiten van chef-kok Ruben Dekker die tijdelijk zijn keuken in Le Garage zal inruilen voor een mobiele keuken in het Amstelpark.

TijdsschemaDe wijnen die gepresenteerd worden op Taste of Amsterdam zijn allemaal verkrijbaar in Nederland. Met haar deelname aan Taste of Amsterdam wil de regio Beaujolais laten zien dat ze meer dan de Beaujolais Primeur produceert. De regio Beaujolais produceert namelijk ook Beaujolais Villages en tien mooie crus met bewaarpotentieel.

Een aantal van deze wijnen is te vinden op de wijnkaart van restaurant Le Garage of op de kaart van één van de andere elf gelabelde Bistrot Beaujolais die Nederland kent. De volledige lijst van alle Bistrot Beaujolais is te vinden op: http://www.beaujolais.com

Klik hier voor het programma op Taste of Amsterdam (binnenkort beschikbaar)

 

 

 


1 reactie op “Beaujolaiswijnen Taste of Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>