Brouwerij de Molen adopteert hopveld Epe

Brouwerij de Molen in Bodegraven heeft een hopveld in Epe geadopteerd. Het zal voortaan door het leven gaan als Hopveld de Molen. Brouwerij De Molen maakt met de hop van dit veld als enige brouwerij in Nederland een écht fresh-hopped bier. De Molen is enorm blij met de prachtige aromahoppen waarmee ze de bijzondere methode van het brouwen met verse hop eens per jaar kunnen voortzetten.

Hopveld de Molen 1

Brouwerij de Molen is met Henk Wesselink van Bierevents, de eigenaar van het hopveld en tevens lid van het EpeBierCollectief (http://www.epebier.nl/) een mooie samenwerking aangegaan om samen zorg te dragen voor het veld. Iedereen die geïnteresseerd is kan zich aansluiten bij de Brouwerij de Molen Hop Crew en minimaal twee keer in het seizoen meehelpen met de werkzaamheden op het veld. De leden van de Hop Crew en EpeBierCollectief worden vervolgens getrakteerd op een aantal extra’s waaronder het in september live bijwonen van het fresh-hoppen in de brouwerij.

Hop de Molen/EpeBierCollectief
Er groeien vier Amerikaanse hopsoorten op het kleine hopveld dat in 2011 aangelegd is door Bierevents; Cascade, Centennial, Chinook en Willamette. Brouwerij de Molen heeft de afgelopen vijf jaar met hop van dit veld gebrouwen. Onder andere op het jaarlijkse Borefts Bier Festival in Bodegraven, in het laatste weekend van september is het fresh-hopped bier van Nederland van tap te proeven.

Fresh Hop 2016
Fresh hopped bier heeft een opvallend andere, frisse smaak en geur. Deze is het beste te proeven en te ruiken is als het bier vers is. De hoeveelheid hop en daarmee het volume van de jaarlijkse editie ‘Fresh Hop’ is beperkt en daardoor nog unieker. Het is een bewerkelijk proces en past in helemaal in de lijn van Brouwerij de Molen, een craftbeer brouwerij die oude en nieuwe technieken blijft gebruiken om bijzondere bieren te maken.

Hop Crew
Het verbouwen van hop is werk dat in Epe vooral door vrijwilligers wordt gedaan en de leden van het EpeBierCollectief (Henk Wesselink, Henk Overbosch, Maarten de Groot, Klaas Schreur en Edwin Raben). Het oogsten én brouwen met verse hop is een feestje dat al het werk meer dan waard is. Bierevents en Brouwerij de Molen bieden nu bier- en brouwliefhebbers in de gelegenheid om dit seizoen het hele proces van hop verbouwen, tot hopoogsten tot fresh hoppen van dichtbij mee te maken. Daarvoor kunnen mensen zich aanmelden bij een hopcrew. Alle informatie daarover staat op:

http://www.bierevents.nl/join-the-hopcrew-van-hopveld-de-molen

Bieren van EpeBierCollectief online verkrijgbaar via Edwines.


1 reactie op “Brouwerij de Molen adopteert hopveld Epe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>