Nieuwe #Alsace Ambassadeurs

Alsace

Maandag 5 oktober 2015 ontvingen 14 gedreven vakmensen uit de horeca en wijnwereld het hoog aangeschreven diploma Professioneel Gastronoom-Sommelier niveau 3. Deze wijn-spijs certificaten werden in De Echoput te Apeldoorn uitgereikt door oprichter Peter Klosse, Edwin Raben en Anja Vondenhoff. De 5 best geslaagde sommeliers aan de opleiding kregen bovendien de titel #AlsaceAmbassador.

Academie voor Gastronomie

#AlsaceAmbassadors
Het promotiebureau voor Elzaswijnen vindt het belangrijk om ook de jonge garde sommeliers te enthousiasmeren voor deze mooie regio. De Elzas mag tenslotte op geen enkele wijnkaart ontbreken!

Alsace AmbassadorsIeder jaar worden daarom samen met Edwin Raben vijf #AlsaceAmbassadors geselecteerd, die een studiereis naar de wijnregio mogen maken. De afspraak was dat de vijf best geslaagde sommeliers de #AlsaceAmbassadors van 2015 werden. Maar hoewel de best geslaagde student niet actief is als sommelier, mag ook zij op studiereis. De zes gelukkigen zijn: Eva Barendse (Pollevie), Martijn Roos (Wijnbar Pinot), Amy Boshoven (De Echoput), Jasper Verhagen (Bilderberg Parkhotel), Lisanne Berendsen (De Portier) en Isabelle Marchon, die op Sint Maarten een restaurant gaat beginnen.

Déjeuner d’Alsace
De lunch stond in het teken van de Elzas. Als feestelijk aperitief werd de Crémant d’Alsace Cuvée Prestige van Bestheim geschonken. Het gastronomische menu werd samengesteld op basis van vier mooie wijnen uit de Elzas van de domaines Dirler-Cadé, Marcel Deiss, Albert Mann en Weinbach. Klosse en zijn brigade kozen voor gerechten met o.a. kreeft, zeeduivel en Veluws hert. Voor de geslaagden en andere gasten werd al snel duidelijk dat de wijnen niet voor niets worden geroemd om hun gastronomische inzetbaarheid.

OI000003flessenIn totaal ontvingen 35 vakmensen hun diploma tijdens deze middag. Vele van deze personen zijn werkzaam in de Nederlandse tophoreca. De lijst met restaurants waar de gediplomeerden werkzaam zijn was ook dit jaar weer indrukwekkend met o.a.: Inter Scaldes, Bij Jef en Parkheuvel.
De Academie voor Gastronomie
De Academie voor Gastronomie biedt diverse cursussen en trainingen over wijn, koken, smaak en gastronomie aan. De missie van de Academie is om de kennis op het gebied van smaak en het combineren van wijnen en gerechten te bevorderen.

De diploma’s van De Academie voor Gastronomie worden uitgegeven door het Centraal Instituut voor Gastronomie Examens (CIGE). Voor de wijndiploma’s werken zij samen met de Wine & Spirit Education Trust (WSET) in London.

Alsace logo[com, 5cm]RGB

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>