Wijngaard Kasteel Huis Bergh Achterhoekse Aspergewijn

—-     PERSBERICHT     —-

Wijngaard Kasteel Huis Bergh winnaar Achterhoekse Aspergewijn 2016

Donderdag 28 april is het aspergeseizoen in de Achterhoek officieel geopend bij hotel, café, restaurant De Gouden Karper in Hummelo. Deelnemers aan de  campagne ‘Asperges eten in de Achterhoek’ waren getuige van de bekendmaking van de Achterhoekse Aspergewijn 2016.

Achterhoekse Aspergewijn 2016
Tijdens de opening van het Achterhoekse Aspergeseizoen was tevens de bekendmaking van de Achterhoekse Aspergewijn 2016. De van oorsprong Achterhoekse sommelier Edwin Raben, overhandigde de oorkonde voor de eerste plaats aan Wijngaard Kasteel Huis Bergh.

Met de door de wijngaard ingezonden wijn, Het geheim van Françoise (Johanitter-Cabernet Blanc), wisten zij zich te onderscheiden. Edwin Raben omschreef de wijn onder andere als: “Heel geurig, uitnodigend, goede zuren verpakt in de alcohol met een smaak die lang nablijft. Een bijzondere wijn met een bijzondere naam.” Reden om de wijn te belonen met de titel Achterhoekse Aspergewijn 2016. De tweede plaats was voor Wijngoed Avitera in Azewijn met de inzending van de Cuvée speciaal 2016, gevold door Johanniter 2014 van Wijnboerderij ’t Heekenbroek in Drempt.

Asperges eten in de Achterhoek
Met de campagne ‘Asperges eten in de Achterhoek’ slaan aspergetelers, restaurateurs, wijnbouwers en streekproducenten de handen ineen om de Achterhoekse gastronomie onder de aandacht te brengen van gast en inwoner. Bij deelnemende (hotel)restaurants kunnen liefhebbers genieten van ‘het witte goud’ tijdens één- of meerdaagse arrangementen.

Meer informatie
Op www.aspergesetenindeachterhoek.nl staat een overzicht van de restaurants die de komende weken bijzondere arrangementen aanbieden. Hierop is ook een overzicht te zien van aspergetelers, streekproducenten en wijngoederen. De brochure “Asperges eten in de Achterhoek” is verkrijgbaar bij o.a. deelnemende restaurants, VVV’s en Toeristische Informatie Punten  in de Achterhoek.

Voor meer informatie over de campagne kunt u contact opnemen met Marcella de Vos via m.devos@achterhoek.nl via 0545-250380. Bij dit persbericht is beeldmateriaal bijgesloten. Stichting Achterhoek Toerisme beschikt ook over hoge resolutie sfeerbeelden van de Achterhoek ter illustratie van een mogelijk redactioneel artikel. Hiervoor kunt u contact opnemen met de hierboven genoemde persoon.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>